La Web del Invierno

Crear USB Live

1) Crea un CD o un USB Live:
Hem de tenir preparat un CD verge o un USB que es perdrà tot el contingut, si hi han dades, i fer servir l'opció. "Sistema->Administració->Creador de discos d'arrencada"

2) Podeu crear un USB bootable com a còpia personalitzada del nostre Ubuntu:
Primer cal afegir a les Fonts de programari:
En el moment d'aquesta edició encara no hi han repoisitoris de "remastersys" per a la versió de "Lucid Lynx", però es pot fer servir la versió per a "Karmic"
deb http://www.geekconnection.org/remastersys/repository karmic /
Després d'actualitzar les fonts instal·lar els paquets següents:
remastersys
p7zip-full
unetbootin
(aquest paquet és opcional, car es pot fer servir el que ve per defecte)
Anar a "Sistema->Administració->Remastersys Backup" i una vegada executat el programa triar "Backup" si es vol crear una còpia completa del nostre sistema amb usuari inclòs o bé triar "Dist" si es vol fer una distribució com tenim el nostre sistema per copiar des d'un nou usuari per als amics.

Remastersys

A /home/remastersys/remastersys/ es trobaran els arxius iso creats:
custombackup.iso o customdist.iso
Tot seguit endollarem el nostre USB que ha d'estar formatat amb FAT32 (podeu utilitzar l'editor de particions gparted tant per formatar-lo i marcar-lo com bootable com per saber en quina unitat es troba), i ha de ser major de la mida de la nostra iso (si tenim una . iso de 1.5 gb, amb un de 2 gb, ens val, l' espai sobrant, els 0,5 gb en aquest cas,el podem utilitzar per gravar les dades o treballs que realitzem).
Després podem anar a:
"Sistema->Administració->Creador de discos d'arrencada" com en l'apartat 1) i seguir les seves instruccions o, si hem instal·lat el paquet UNetbotin, anar a "Aplicacions->Eines del sistema->UNetbootin" les dues opcions són molt semblants.

UNetbootn

Cal triar l'opció d'imatge de disc (ISO), i escollim la imatge. Iso (la que hem creat anteriorment amb remastersys)
Escollim la unitat USB, i prémer el botó "Acceptar". En una estona ens haurà convertit la nostra memòria usb, en un sistema de linux personalitzat i autoexecutable.

 

Web creat per barcino.cat